Pe unde-am mai cutreierat

miercuri, 17 septembrie 2014

         (Citește, distribuie și comentează acest articol și poți câștiga un voucher. Detalii în josul paginii.)

    M-am bucurat să lipsesc o săptămână din mediul online și totodată din civilizația poluată și încărcată de atâta surmenaj și să mă destind cu câteva exerciții inteligente și de mare folosință pe viitor într-un colțișor drag mie, muntele…mai precis în zona Transfăgărășan-Bâlea Lac. Încă odată   m-am convins de averile atât de puțin cunoscute ale țării noastre, de existența unor oameni valoroși care merită tot respectul și toată susținerea.  Am participat la unul din modulele Rescue Camp, destinate persoanelor cu experiență în sfera situațiilor de urgență, iar pregătirea propriu-zisă a inclus: Cursuri de Basic Life Support & Trauma Management, Cursuri de noduri și alpinism, Simulări și exerciții practice de salvare, Tehnici de supraviețuire și orientare montană, precum și Tehnici de coordonare și intervenție situații de urgență.
Am ajuns acolo fără o prea mare rezistență sau forță fizică, dar am plecat destul de “căliți”, cu un bagaj de cunoștinte variate în domeniul medical și alpinism utilitar. A fost o experiență unică, care  m-a fascinat profund, mi-a intensificat “dragostea” de “munte” de care sunt atât de bolnavă și m-a făcut să descopăr oameni care s-au cuibărit într-un locșor special în inima mea.

Cam așa s-a desfășurat evenimentul: 

M-am gândit însă de nenumărate ori, văzând în viața de zi cu zi, la știri ori prin ziare persoane cu dizabilități, oameni bolnavi de-a binelea și nici nu-mi pot imagina măcar durerea existentă în  sufletul lor, deoarece nu se pot bucura de libertatea mișcării. Mă cert acum pentru orice nemulțumire pe care o manifestam în trecut în fața familiei, când nu-mi ajungeau niciodată banii de buzunar primiți, nu eram mulțumită de aspectul meu fizic, găsind în orice lucru o sumedenie de defecte. Am conștientizat cât de importantă este sănătatea, de care ne amintim din păcate doar atunci când se deteriorează.
Cu siguranță nu m-aș fi bucurat de această minunată escapadă din cotidian, dacă aș fi suferit de vreo boală care să nu-mi permită să mă aventurez în explorarea munților. Iată de ce uneori ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a fi revoltați din orice nimic, de a ne strofoca referitor la cum să fim împliniți financiar, indiferent de programul de lucru, uitând să comunicăm cu ceilalți, căci bietul organism care se chinuie să ne “suporte” capriciile poate ceda.

După cum afirma și Francis Bacon- “Un organism sănătos este camera de oaspeţi a sufletului, un organism bolnav o închisoare”, consider că starea de sănătate este un dar neprețuit de care trebuie să avem mare grijă, iar ca organismul să nu mai fie atât de firav în lupta cu evoluția omenirii și a produselor eu vă recomand cu încredere un imunomodulator natural, Septilin (producător Himalaya), supliment din extracte vegetale, căci previne infecțiile respiratorii bacteriene pe care le putem căpăta la tot pasul, datorită poluării, gripa, virozele, infecțiile ORL sau afecțiunile alergice. Este un adevărat scut al corpului tău, care se poate administra întregii familii și care intensifică apărarea imunitară, prin intermediul ingredientelor naturale, cum ar fi lemnul dulce și guduchi.


!!!!!Atenție: Dacă lași un comentariu referitor la acest articol, exprimându-ți opinia în legătură cu importanța sănătății sau cu produsele Himalaya poți câștiga un voucher de 50 de euro cu care-ți poți cumpăra produse de pe http://www.hboutique.ro/.O campanie: blogalinitiative
Dacă vreți să aflați mai multe despre proiectul RRA- Rescue Camp, accesați: http://rra.rescue-team.ro/
Voucher-ul se câștigă numai dacă articolul meu iese învingător din această campanie, care se finalizează pe 7 octombrie. Distribuie-l și tu pentru șanse de reușită.
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS