Evoluția Galaxy de la mic la MARE

joi, 18 iunie 2015

M-am apucat să vă povestesc mai demult despre „my first date” cu un PC și vă eram datoare să vă povestesc și despre prima mea întâlnire cu un telefon mobil. Pe când ajunsesem și eu prin gimnazială, la mari insistențe și rugăminți, cu invocarea motivelor: „toți colegii au telefon” am primit cadou de la tatăl meu (el e amator de tech, că din partea mamei doar renovarea casei conta) un Samsung D900i, la mare căutare pe vremea aceea. Poze, filmulețe și joculețe, toate îmi erau la „degetul” mic și mă mândream cu telefonul meu. (pozele în oglindă erau celebre și pe atunci)
Au mai trecut câțiva ani și pot spune că telefonul meu a rezistat cu brio bușiturilor, fiind nevoie  să-i schimb panglica de la sanie doar o singură dată. Pot spune că am ținut mult la acest telefon, care m-a ținut lejer vreo 3 ani. Ulterior am mai shimbat două trei din plictiseală și pe vremea când deveneam și eu majoră, am făcut ce-am făcut că tot la Samsung m-am reîntors: am achiziționat un Galaxy Mini 2. A rezistat și acesta destul de mult, doar că anul acesta l-am „accidentat” pe gresia din spitalul unde susțineam un laborator practic. Surprinzător, m-am mai folosit de el și după, vreo două luni, iar la un service costa destul de puțin să-i schimb acea „protecție” spartă (display-ul nu avea nimic). Între timp, Galaxy  a evoluat considerabil, ajungând până la S6 și S6 edge. Firma din Coreea de Sud, înființată prin 1938 mi-a făcut din nou cu ochiul, reușind să defileze, uimind privirile multor oameni din jur. Ce Enrique Iglesias? Ce Angelina Jolie? Samsung Galaxy S6 este vedeta acum.
După cum afirma și Michael Laitman, „Motorul schimbării e dorința”. Cu adevărat, dacă oamenii nu și-ar mai dori să evolueze, să se bucure de cele mai interesante inovații, să admire și să utilizeze munca de ani de zile a cercetătorilor, lumea ar fi în declin, am rămâne captivi în primitiv. 
După lungi așteptări, dificile mai ales pentru pasionații de tech veșnic înfometați de      device-urile viitorului, s-au lansat pe 17 martie, în România două smartphone-uri ce promit multe: Galaxy S6 și S6 Edge
Ca să-mi dau seama de ce anume merită să deții un astfel de telefon deștept, am pornit documentarea pe urmele Galaxy, de la mic la mare:
                                                         
Începem cu Galaxy S I9000- primul din seria de succes. Lansat în 2010, venind la pachet cu un Android v2.1 (Eclair) și cu niște performanțe de top pe atunci: ecran superAMOLED de 4.0 inci, o memorie RAM de 512 MB și o cameră bunișoară de 5 MP (cu o secundară de tip VGA) a dat startul unei ere ce avea să se continue cu brio până în 2015: era Galaxy. Disponibil în două culori- negru și alb, cu o baterie de 1500 mAh și dispunând de o cameră care filma în HD (720p), cu autofocus și face/smile detection îți putea oferi circa 13 ore de vorbit continuu, un design relativ modern și un Android pentru care au apărut ulterior și upgrade-uri până la 2.3 (Gingerbread). Nu mai vorbim de capacitatea de a atașa un card de tip microSD, până la 32 GB și de faptul că memoria internă era deja de 8 sau 16 GB, în funcție de varianta aleasă de client. 


Pe 26 mai 2011, se lansează în România și Samsung Galaxy S2 (GT-I9100), iar la debutul său era cel mai subțire smartphone, cu o grosime de doar 8,49 mm. Față de predecesor este net îmbunătățit, iar design-ul devine mai atractiv. Așadar superAMOLED-ul ajunge până la 4.3 inci, ne bucurăm de o memorie RAM de 1 GB, camera primară este de 8 MP (cea secundară este de 2 MP), încorporată cu bliț și poate filma FullHD (1080p). Dincolo de toate acestea, versiunea Android poate fi upgradată până la 4.1 (Jelly Bean). Acumulator de 1650 mAh și până la 18 ore de vorbit încontinuu. Nu mai vorbim de procesorul cu 2 nuclee de 1,2 GHz și memoria internă până la 16 GB sau 32 GB, depinde de varianta aleasă.

Tradiția se continuă la Samsung, iar un an mai târziu apare Samsung Galaxy S3 (I9300), cu o versiune de Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), ce poate fi upgradată până la Jelly Bean 4.3, camera frontală de 8 MP, fullHD și cea secundară de doar 1,9 MP (dar cu 720p@30fps). 1 GB RAM și un procesor Quad- core 1.4 GHz, cu o memorie internă accesibilă și cât mai variată: 16/32/64 GB, putându-i-se atașa chiar și un microSD de până la 64 GB, au făcut și din aceest smartphone un succes nebun. Până la 21 de ore de vorbit în rețele 2G, acumulator de 2100 mAh și ecran superAMOLED de 4.8 inci, fiind primul din serie la care trebuie să utilizăm micro sim. O inovație tehnologică adusă o reprezintă și SmartStay, telefonul aprinzându-se când este privit de utilizator și stinzându-se când acesta închide ochii, iar îmbunătățirea S Voice, îți permite să rostești doar câteva cuvinte și telefonul apelează automat persoana dorită sau redă muzica preferată. 


În 2013, Galaxy 4 a fost prezentat pentru prima oară la New York, devenind primul smartphone care a obținut certificatul ecologic de la TCO. În plus, poate fi încărcat și fără fir, cu ajutorul unui pad special iQ din comerț. Disponibil în nuanțe cât mai variate și îndrăznețe, dotat cu Air Gesture, Smart Stay și Smart Scroll, o cameră principală de 13MP și un ecran de 5.0 inci atrage din nou atenția tuturor clienților asupra brand-ului Galaxy. Alte caracteristici care îl fac net superior față de predecesori (și l-au făcut cel mai bine vândut de pe piața mondială) sunt: bateria de 2600 mAh, 2 GB RAM, dual-video rec., dual video call, camera frontală putând filma fullHD și având 2 MP.


Galaxy S5 se lansează mondial prin aprilie 2014, iar telefonul are suport microSD de până la 128 GB și este este certificat IP67. Asta înseamnă că este rezistent la apă (în adâncimi de 1.5 m) şi este dust-proof (complet rezistent la praf). Procesorul Quad-core 2.5 GHz, versiunea de Android 4.4.2 (KitKat), putând fi upgradată până la 5.0 (Lollipop) sunt elementele cu care Samsung atrage iarăși împătimiții de tech, pe lângă dotările performante cu care ne obișnuise deja.


A venit vremea să ne întoarcem la ce discutam la început....De ce un Samsung Galaxy S6, apărut în martie 2015? Încep prin a vă spune că trebuie să utilizați Nano-SIM, vă puteți bucura de versiunea Android până la 5.1.1, un procesor Quad Core 1,5 GHz & Quad Core 2.1 Ghz, dar și de 3 GB RAM. De ce l-aș recomanda eu? Pentru că oferă imortalizarea tututor momentelor frumoase din viață la o calitate peste așteptări: camera principală de 16 MP, stabilizator optic de imagine, fullHD 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps, HDR, dual-video rec., iar camera frontală nu se lasă mai prejos: 5 MP, 1440p@fps, auto HDR. Nuanțele disponibile sunt dintre cele mai diverse, iar design-ul este unul delicat. Alte noutăți sunt Fingerprint Sensor sau Samsung Pay, certificate de PayPal, Visa sau MasterCard. Odată cu el s-a lansat si Galaxy S6 Edge, singura diferență fiind că la acesta ecranul este curbat pe ambele părți.













  • Dețineți sau ați deținut un smartphone de la Samsung? Ce model? Ați fost mulțumiți de el?
  • V-ar plăcea să dețineți un Galaxy S6? Ce vă atrage cel mai mult la acest smartphone?
  • Ce considerați mai important la un smartphone? Camera foto- frontală, principală, puterea de stocare sau durata convorbirilor?
Share Button

6 comentarii:

  1. Am avut un Galaxy mini care a fost dealtfel si primul contact cu "smartfoanele" :) As zice ca a facut bine tranzitia de la telefon cu butoane la unul touchscreen. Mi-ar place sa detin unS6 dar din pacate pana nu mai creste fetita putin nu ma risc sa il supun la accidentarile "involuntare" care i se pot intampla ;) Cred ca un smartphone e un cumul de functii, aplicatii si hard, asa ca imi e greu sa aleg ce ar fi mai important, eu mereu ma ghidez dupa "Sfanta treime", cum ii zic eu, adica: procesor, memorie interna, sistem de operare, celelalte atribute cazand cumva pe planul 2.

    RăspundețiȘtergere
  2. Samsung s a ridicat foarte mult ca si producator.de.smartphon-uri.Am fost detinator.de samsung S2 am fost.foarte.multumit.cu el..de la.desing pana la baterie....S6 suna tentat pentru toata lumea..orice update la tehnologie suna interesant...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am avut un Galaxy Young care a fost primul meu smartphone. Telefonul și-a făcut ”treaba” timp de doi ani. L-am schimbat nu pentru că nu mai era funcționabil , dar goana după ceva mai evoluat, nou m-a tentat să-l schimb pe un Galaxy S3. Cel din urmă cum era de așteptat e și mai bun, fiind în serviciul meu deja un an și jumătate. Cât despre un S6, chiar mi-l doresc , eu fiind o fană Galaxy și Android. Sunt multe chestii care îmi plac , la el: începând de la design , liniile bine conturate, altfel zis aspectul , până la funcțiile înnoite și platforma mai evoluată. La un smarpthone apreciez tot, eu fiind mai perfecționistă: un aspect cât mai modern și funcționare la nivel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu personal am folosit un Samsung Ace și am avut multe probleme cu el. Unele dintre ele destul de neplăcute. Nu m-aş mai întoarce la Samsung niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am si eu tot un telefon Samsung dar un smartphone nu am, mi-ar placea insa un Galaxy S6, as naviga mai usor pe net.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am avut Samsung Galaxy Mini şi am fost foarte mulţumit de el.
    Cine n-ar vrea un Samsung S6? :))) Îmi place mai mult modelul Edge, finisajele, claritatea filmărilor, pozelor.
    Ce mi se pare cel mai important, e durata convorbirilor şi în general cât ţine bateria, apoi capacitatea de stocare şi celelalte la urmă...

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS