Vivat-farmacii independente

sâmbătă, 13 decembrie 2014


”Speriaţi de sărăcie
Ies bătrânii în derivă
De la noua farmacie
Cu... bomboane pe colivă.” (
epigramă de  din Lumea râsului)


Nu, nu trebuie să se întâmple așa dragi pacienți. Mi-e dragă tare această epigrama, care deși stârnește hazul, concentrează un sâmbure vital de adevăr despre farmaciile de la tot pasul, cu prețuri nu pe măsura fiecăruia și în care nu găsești întotdeauna ceea ce dorești a găsi: un sfat și nu neaparat maldărul de pastile de care nici n-ai auzit măcar. 
E revoltător cum lanțurile mari de farmacii din țară acaparează această industrie haotică a medicamentelor, luând direct de pe banda rulantă toate produsele farmaceutice.
Laboratoare cam rar găsești și cam prea puțin sunt promovate acele farmacii care mai păstrează încă vreun locșor de făcut rețete din farmacopee. Mi se pare de-a dreptul bizar cum unii farmaciști ajung să vândă ”mizerii” și nu tratamente, pentru bani, targete și alte avantaje din partea angajatorului. Viața umană nu este un target, e un dar ce trebuie îngrijit, indiferent dacă vine vorba de propria-ți persoană sau nu. Ar trebui să existe un test de conștiință la angajarea într-un astfel de domeniu. Mulți zic că facultatea de Farmacie o faci ca să stai cu botul în tejghea, la fel ca un piețar. Diferența e al naibii de majoră: Farmacistul poate ucide, piețarul eventual poate cauza o toxiinfecție alimentară, odată la secole. Altă diferență e că piețarul nu face pușcarie pentru ce vinde, iar farmacistul da. 
Întâmplător sunt și eu anul 2 la această specializare drăguță, menită să vină în scopul sprijinului sistemului medical. Trebuie să existe o comunicare și colaborare solidă pacient-medic-farmacist, dincolo de salarii și simplu job. Atunci când colaborarea se desfășoară având toate cele 3 elemente, randamentul tratării și vindecării e maxim. 

„Sunt unele farmacii independente care vând mult mai bine decât unităţile din lanţ pentru că acolo farmacistul are tradiţie în comunitate“, afirmă ECOURI LA ZF PHARMA SUMMIT 2014.

Ca să supraviețuiești și să te dezvolți ca farmacie independentă, trebuie să faci parte tot dintr-un grup de oameni, ca și tine, independenți. Știați că la nivel național, 700.000 de oameni interacționează cu farmaciile Vivat săptămânal? Atunci când ești pe stradă, uită-te după o farmacie independentă, semnalizată Vivat. Acolo gasești trusa Vivat – setul de medicamente, adaptat nevoilor tale și celor dragi ție, în funcție de sezon. Uită-te pe pagina numită campanii, să vezi ce ți-ar putea fi de folos chiar acum.
Un grup de experți te așteaptă să-ți sară în ajutor, iar ca noutate spre deosebire de alte lanțuri de farmacie este trusa cu medicamente specifică nevoilor tale. I se spune trusă pentru că fix asta este: un set de produse ce pot fi necesare în caz de răceală și gripă, în caz de alergie, în caz că vrei să previi ceva anume sau pur și simplu pleci în vacanță și vrei să te asiguri că totul va fi bine, că vei avea energie, că îți vei oferi îngrijirea care trebuie, că te vei putea bucura în liniște! Trusa Vivat se adaptează nevoilor tale în funcție de sezon. Sunt 8 astfel de trusecâte una pentru fiecare perioadă a anului, cu produse atent selecționate de către o echipă de profesioniști.
Benefică este în această perioadă bineînțeles trusa pentru răceală, de care am mare nevoie și eu la fel ca și voi. Vei găsi un cumul de produse ca: multivitamine, minerale, siropuri, pliculețe pentru răceală și multe altele. Vei avea parte și de un cumul de informații utile, precum și noutăți din domeniul medical, dacă apelezi cu încredere la Vivat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS