Ai grijă pe ce parchet pășești în viață

vineri, 13 februarie 2015

Poate fi periculos...
Sună a amenințare? Azi îmi place să fiu diabolică...să mă leg de obiectul care desparte piciorul omului de pământul din care este făcut și spre care se îndreaptă alert, zilnic. Să prezint formele prin care noi ne-am rupt de la natură și am inventat, devenind pas cu pas maeștrii făuritori ai confortului. 
Pe vremuri, omenirea nici nu visa vreodată la parchet. Casele aveau drept ”pardoseală” pământ bătucit, iar fiecare musafir trebuia să se curețe bine înainte să pășească în casă, pentru că orice ”umezeală” cauza o murdărie de nedescris. Și în casa veche a bunicii găsesc încă prin odăile vechi, abandonate de timp și suflet, lut pe jos acoperit cu niște covoare. Cu timpul, s-a decis ca în loc de lut să se folosească niște plăci de lemn, bătute cu cuie, așa numita ”dușumea”, care chipurile te mai ferea de frig, de praf și de unele insecte invadatoare. Dar omul nu s-a oprit aici! Știa că-și poate depăși limitele și a creat mozaicuri de diferite modele și pentru diferite unghiuri, ce se îmbină armonios, lucru bine cunoscut și indispensabil astăzi: parchetul. Această industrie se dezvoltă văzând cu ochii, alături de alte segmente, strâns legate cu ea: producerea de mobilă, materiale de construcții. 
Dar cu cât un lucru devine mai variat, cu atât concurența este mai acerbă, iar piața devine suprasolicitată cu tot soiul de firme ce se vor a fi eroii timpurilor noastre. Dar cine e cu adevărat capabil să stea la picioarele tale (metaforic vorbind), când vine vorba de pardoseală? Oamenii au idei, proiecte, visează la căminul propriu, o familie și încet încet muncesc ca să-și îndeplinească aceste idealuri. Nu caută perfecțiune, dar caută calitate, utilitate, nu-și mai permit să irosească bani pe mofturi ori stricăciuni. Au pretenții și au dreptate (clientul mereu are dreptate, chiar și atunci când n-are). Oamenii cu țeluri și viziuni bine conturate urăsc să nu trăiască pe viu ceea ce au creionat cu mintea, iar dacă contribui cât de puțin ca visul lor să devină realitate, își vor aminti de tine mereu și chiar te vor recomanda și altora.
Design by Ionut Stn
Deci...vorbeam de parchet. Ei bine și aici firmele se luptă pentru exclusivitate, publicitate, parteneriate. Dar din maldărul de portițe deschise clienților, există totuși una care iese din tipar: ParchetpeViață.ro. De ce? Pentru că lor le place să fie altfel în ceea ce privește parchetul stratificat, vor să primească laude și să fie recomandați doar de clienți. (Clientul mulțumit reprezintă garanția lucrului bine făcut) E greu să satisfaci pretențiile fiecăruia numai atunci când nu vrei să le asculți viziunea. Când mâna meșterului și ideea clientului sunt în concordanță și realizează și lucruri de durată, atunci putem vorbi de profesioniști. Doar aici ai cei mai buni sfătuitori care să te îndrume spre armonia propriului cămin, apelând la trei obiective cheie: financiar, estetic, tehnic. Vasăzică, pardoseala va fi pe buzunarul tău (poți plăti chiar și în rate fixe), se va plia cu celelalte elemente de design gata alese și va ilustra și calitatea. Când o să pășești pe acel parchet masiv , vei realiza că alegerea făcută este pentru toată viața, pentru că tot de la ei înveți cum să-l întreții și intervin repede în cazul în care copil, ori tu, din neatenție ai provocat vreo daună. Pentru că ei înțeleg că este uman să greșești. Ai la dispoziție chiar și produse delicate de îngrijire a parchetului, dacă te grăbești comandându-l. Sunt o mulțime de motive pentru care să-i alegi pe ei: transportul gratuit, indiferent de cantitatea aleasă, ori amplasarea locuinței tale, livrare garantată în 48 de ore sau reducere la pachetele alese în cazul nerespectării termenului, cadouri tentante, 2 parchetari certificați Bona ce realizează montaje impecabile, pregătire constantă a angajaților la diverse seminarii de specialitate.

Te invit să-i cunoști pe acești maeștrii ai lemnului și să-mi prezinți și mie ce tip de parchet ți-a atras atenția cel mai mult și ai dori să-l comanzi. Eu m-am oprit la:

Dușumea Frasin Country Vanilla MattO campanie: BlogAwards

Share Button
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS