Suntem în plină vară toridă și folosesc pe post de evantai cursurile pe care ar trebui să le citesc pentru examenele din sesiune. Pe o căldură ca asta, timp în care toată lumea-și încarcă „facebook-peretele” cu poze pe la ștranduri, piscine, iar alții și-au făcut deja curaj să ajungă până la mare, eu îmi imaginez doar satisfacția pe care o voi avea dacă acest an universitar se va termina cu bine și fără restanțe. Aș face orice să fug de învățat, să mă refugiez și eu într-un șezlong, cu un cocktail de-a dreapta și telefonul „sedat”, aa...pardon setat pe Facebook. Soarele să transforme găina crudă, într-una prăjită (pielea mea- vreau bronz!!). Știu că până la urmă voi ajunge și eu la momentul când o să-mi iau biletul către mare și o să mă bălăcesc cu gașca mea zurlie de prieteni prin Vama Veche. Dar după stresul din sesiune...vine alt „stres” tipic femeiesc din urmă...„pregătirile de mers la plajă”. Aici este o întreagă istorie alcătuită din infinit-volume, scrise cu litere chirilice parcă pentru bărbați. Printre aspectele esențiale de realizat, înainte de drumul spre mare se numără: câteva dus-întorsuri la solar ( nu te poți duce la plajă și toți negricioșii sătui deja de săptămâni întregi de litoral să se holbeze la tine, uitând parcă cum arătau și ei- Ce mai contează acolo un cancer de piele? Oricum probabilitățile ca să faci această boală, la solar, sunt pentru toți oamenii, înafară de mine și România), alegerea loțiunii protectoare (nici prea cu SPF, că nu se prinde bronzul, nici prea fără SPF, că ustură și trebuie să ne îmbibăm pielea în iaurt), întregi drumuri prin magazine pentru alegerea celui mai „exotic” costum de baie ( rugându-te să nu rămână nisipul în slipul ăla, iar sutienul să aibă cât mai puține bretele, dar să se țină), o tură pe la „OpticShop-uri” pentru cei mai trendy ochelari de soare și nu în cele din urmă...și cel mai important factor...EPILAREA. Doar n-o să apari acolo precum o „Yeti”, cu mustața încolțită și fire țepoase pe picioare.
O altă metodă este utilizarea epilatorului electric. Poți obține în scurt timp picioare și mâini fine chiar la tine acasă, dar primele utilizări sunt un adevărat chin, ca să nu mai vorbim de umflăturile apărute sau de firele de păr crescute pe sub piele, care nu se pot smulge. De asemenea, ca să obții rezultate bune și de lungă durată, trebuie să investești câțiva bani frumoși în aparatul de epilat.
O metodă ieftină, dar totuși destul de proastă este epilarea cu aparatul de ras. Firele de păr cresc cât se poate de repede și metoda este recomandată doar în situații de urgență, pentru că o folosire frecventă duce la îngroșarea firelor de păr, creșterea de fire pe sub piele și riști și să te accidentezi, prin tăiere.
O procedură destul de des folosită și foarte convenabilă este epilarea cu cremă. Nu este dureroasă, iar folosirea ei încetinește creșterea firului de păr. Totuși el va crește destul de repede, deoarece este îndepărtat doar la suprafață, iar crema are un miros cam neplăcut deoarece conține compuși cu sulf, meniți să distrugă părul inestetic și poate cauza diverse iritații.
O metodă ingenioasă și inovativă este epilarea definitivă. Tot mai multe femei, printre care și prietene de-ale mele au apelat la acest truc și sunt foarte mulțumite de rezultate, ele fiind cu adevărat vizibile. Epilarea definitivă te ajută să scapi de părul inestetic odată pentru totdeauna. Ea se obține cu ajutorul unui aparat care folosește o lumină intensă pulsată (IPL), ce încălzește firul de păr, fără a afecta pielea. Căldura distruge rădăcina firului de păr și pe parcurs, ea este eliminată de organism în mod natural. Referitor la durere, este o procedură în general deloc dureroasă, cu o reacție normală din partea organismului, cum ar fi înroșirea pielii în jurul firelor de păr. Ea nu se efectuează imediat, ci în mai multe etape, iar ședinţele pot avea loc la intervale între patru şi 12 săptămâni, depinde de fiecare persoană în parte. La câteva săptămâni de la o ședință vei vedea că apare iar păr, dar e vorba de fire noi, crescute din alte rădăcini. La următoarea şedinţă vor fi distruse şi aceastea şi tot aşa, până când vor fi atinse toate rădăcinile. Chiar și bărbații au început să apeleze la această metodă, spatele şi pieptul sunt principalele zone vizate de ei, în timp ce femeile preferă să recurgă la epilarea definitivă pentru picioare, axilă şi zona inghinală. Procesul de tratament pe bază de lumină IPL este bine cunoscut pentru eficiență și siguranță, încă de acum 15 ani prin testare clinică pe tot globul, metoda realizând dezactivarea permanentă a regenerării părului nedorit.
Dacă nu sunteți dispuși să mergeți regulat la un salon pentru aceste ședințe, care sunt destul de costisitoare și nu poți ști cu precizie cât de performante sunt aparatele, cei de la Silkn au reușit să creeeze un dispozitiv performant pentru epilarea definitivă în confortul propriei case. Silk'n SensEpil este un aparat de epilare definitivă, pe bază de energie, folosind tehnologia Home Pulsed Light (HPL), patentată și deținută de compania Home Skinovations Ltd. Iată mecanismul de acțiune al acestui dispozitiv:
1. Înainte de tratament firele de păr au o creștere normală.
2. În timpul procesului de depilare cu HPL: Energia minimă folosită, împreună cu efectul acustic este selectiv absorbită de rădăcina firelor de păr și astfel este împiedicată creșterea acestora.
3. Energia este absorbită de firele de păr, în timp ce țesutul din respectiva zonă rămâne la o temperatură normală, permițând depilarea.
Fiecare fir de păr este supus la 3 faze ale ciclului de evoluție: anagenă, catagenă și telogenă. În prima etapă, firele de păr cresc, iar în celelalte două creșterea se stagnează.
Faza anagenă
|
Faza Catagenă
|
Faza Telogenă
|
Finalizarea acestui ciclu de creștere a firelor de păr variază de la o persoană la alta și de zona aleasă pentru epilare. În unele cazuri ea poate ajunge până la 18-24 de luni și trebuie să avem răbdare pentru atingerea rezultatelor dorite. În mare parte din cazuri, rezultatele se văd după patru ședințe, iar depilarea definitivă are loc abia după 6 tratamente. Se recomandă o continuare și după 8 sesiuni, pentru a împiedica creșterea firelor de păr aflate în fazele telogenă și catagenă sau pentru a îndepărta firele ce nu erau crescute la primele ședințe. Eu mi-aș achiziționa dispozitivul Silkn Flash&Go Luxx, pentru epilare definitivă profesională. El este destinat îndepărtării definitive a părului nedorit. Epilarea definitivă a părului este definită ca o reducere substanțială, pe termen lung a pilozității, epilarea se face urmând un tratament strict, cu rezultate garantate. Silk'n Flash & Go Luxx include 120.000 de impulsuri. Există, de asemenea, un cartuș de precizie inclus, cu 5.000 de impulsuri de lumină, acesta fiind destinat epilării faciale, amprenta lui fiind mult mai mică decât cea strandard a unui cartuș. Este testat dermatologic și este unul dintre cele mai eficiente aparate pe piața din România, iar avantajele sunt numeroase:
- Tratament de epilare definitivă pentru zonele sensibile (zona inghinală, mustață, perciuni, ceafă, axilă), fără dureri sau iritații.
- Un tratament în viteză, dispozitivul fiind conectat la priză cu fir, fără acumulatori și grija că se vor descărca în timp.
- Piele catifelată și netedă, fără arsuri, fire de păr crescute sub piele.
- 5 trepte de reglare a impulsurilor, după nevoile fiecărei persoane.
- Un senzor de piele închisă la culoare ,care nu declanșează impulsul când detectează pielea bronzată sau închisă la culoare, astfel oferă protecție garantată în orice situație.
- Costurile reduse, față de o epilare definitivă la salon cu ședințe costisitoare.
- Practic și ușor de utilizat.
- Rapiditatea metodei (spre exemplu ambele picioare pot fi tratate în doar 30-40 de minute)
Pachetul va conține aparatul, cartușul de precizie facială de 5.000 impulsuri, un manual de utilizare și DVD-ul cu instrucțiuni.
Înainte de a lua o hotărâre în ceea ce priveşte metoda de a scăpa de părul nedorit, este recomandat să faceți o vizită la medicul dermatolog pentru un control de rutină pentru că există şi contraindicaţii: persoanele care suferă de diabet, boli renale, boli hepatice sau boli ale pielii (eczeme, psoriazis) sunt mult mai predispuse la infecţii ale pielii.
:), adevarat epilarea este o grija :), super aparat vreau si eu unu <3
RăspundețiȘtergerealinapink.ro