Util în kit-ul de supraviețuire: Cuțit de gât Benchmade

joi, 4 iunie 2015



V-am povestit ieri despre TotalMag, un magazin online dotat cu de toate pentru camping, spionaj, autoapărare, camuflaj. Astăzi am decis să vă prezint un alt produs pe care l-aș achiziționa eu de la firma cu sediul în Craiova. Nu vreau sa vi se pară creepy alegerea mea, dar mi se pare că un cuțit utilitar pentru supraviețuire ar fi esențial escapadelor mele montane, cu cortul și nu numai. Există mai multe criterii după care trebuie să îți alegi un astfel de cuțit, iar alegerea trebuie să fie una cât mai serioasă, deoarece de acest instrument depinde supraviețuirea ta sau nu. Individualitatea este caracteristica vitală atunci când pui în „coșul virtual” așa ceva. Dincolo de asta, trebuie să te asiguri că el este construit să reziste, este confortabil la utilizare și se poate ascuți relativ destul de ușor. 
Nu aș opta nici pentru cuțitele cu două tăișuri deoarece consider că ne putem răni chiar singuri cu ele, dacă nu sunt protejate corespunzător în teci. Nici cele cu mâner, în care se pot regăsi minikituri de supraviețuire ascunse nu sunt o idee bună, căci dacă pierdem cuțitul, pierdem și acel conținut. 
Mi s-a părut potrivit pentru mine să optez pentru cuțitul de gât Benchmade Harley Davidson- un cuțit utilitar din oțel inoxidabil( material preferat, deoarece rezistă la uzură și nu oxidează) 440C, cu concentrație mare de carbon, care dispune și de o teacă kydex ce poate fi agățată la gât. Dimensiunea mică, dar și faptul că îl poți transporta ușor și nu ai cum să uiți de el mi se par calități esențiale ale acestui produs. Lungimea lamei este destul de bună, nu prea mare, ceea ce nu presupune greutate în plus de cărat( are doar 5.1 cm). El poate fi folosit și pentru efectuarea unor sarcini mai delicate, contrar unui cuțit cu o lamă lungă de peste 10 cm. 

Grosimea lamei este și ea una optimă: doar 4 mm, iar lama netedă poate fi folosită la aproape orice (tocare, lucrări fine), poate fi ascuțită fără dispozitive speciale sau prea mari cunoștințe. O lamă zimțată are și ea avantajele ei, cum ar fi: ușurința cu care poți tăia o sfoară, carne sau haine, dar e dificil de ascuțit. 

Teaca este comodă, din plastic cu lanț cu mărgele și servește la protecția noastră, dar și la transportul și protejarea cuțitului. Ea nu trebuie să deterioreze tăișul acestuia, să nu se taie și să nu permită cuțitului să iasă accidental. Deoarece teaca cuțitului nostru poate fi agățată la gât, instrumentul va fi mereu la îndemâna noastră în natură, unde ne paște imprevizibilul.
Lungimea totală a cuțitului este de 13.9 cm și cântărește aproximativ 44 g, având o duritate de 58-60 HRC, lama fiind de tipul drop point. 
În concluzie, atunci când alegem un cuțit de supraviețuire trebuie să ținem cont că nu suntem actorii unor filme „din junglă”, să renunțăm la ideea de a transporta cuțite grele, cu lamă greu de manipulat. Pentru o lamă mare se poate opta pentru o macetă, dar este util să avem în trusa noastră și un astfel de cuțit.
Mi se pare delicat, elegant, ușor de transportat și rezistent în timp. Voi ce părere aveți?

Articol premiat BlogAwards

Share Button

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS