Problemă delicată în rândul școlarilor: păduchii de păr

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Cu siguranță fiecare dintre noi a trecut prin multe situații jenante în viață. Majoritatea dintre ele s-au răsfrânt asupra conștiinței noastre și ne amintesc zilnic ”chinurile” suferite pe-atunci. Chiar dacă întâmplarea a fost minoră pentru ceilalți, tu știi că ea te-a afectat într-un mod direct și unic pe tine și vor exista zile în care îți vei aminti de acele momente neplăcute.
O mare parte din populație se sfiește să-și recunoască propriile probleme, iar uneori apelează la diverse căi ca să le rezolve, care de cele mai multe ori implică leacuri ”băbești” sau ”din auzite”. Dar nu numai anumite probleme îi fac pe oameni să țină secrete și să se jeneze. Printre subiectele încă ”pudice” ale perioadei în care conviețuim sunt: vizita de rutină la ginecolog (multe femei consideră asta ceva încă nu prea normal-la fel ca de exemplu o vizită la medicul de familie, iar de bărbați- cu greu îi poți convinge să facă astfel de controale de rutină), apelarea la consiliere psihologică (mentalitatea românească nu este pregătită să meargă la psiholog, datorită fricii de reacțiile celor din jur și nu numai), dar și un caz care afectează în mod direct copiii: păduchii de cap (o situație pe cât de gravă pentru micuți, pe atât de neluată în serios). Mulți adulți, din lipsa timpului, neglijează uneori igiena copiilor. Ei se bucură că ”puiul” a reușit să se spele singur pe cap, pe dinți, că se poate descurca singur la teme sau la încălzitul mâncării atunci când rămâne nesupravegheat pe-acasă. Adevărul este că, drept părinte este de datoria ta să verifici dacă copilul tău îndeplinește aceste lucruri de bază cum trebuie și să-i corectezi greșelile. Chiar dacă micuțul tău știe să aibă grijă de igiena sa personală, trebuie să fii atent și la mediul cu care el vine în contact.
Conform celui mai recent studiu Omnibus, 2 din 10 români s-au confruntat cel puțin o dată, direct sau indirect, cu problema păduchilor de cap. Deși este considerat tabu, subiectul păduchilor de cap este o problemă comună a zilelor noastre, care nu are legătură numai cu igiena personală, ea întâlnindu-se mai ales în rândul copiilor (7-14 ani). Așadar, din studiul Omnibus reiese că 46,7% dintre românii care s-au confruntat cu infestarea de păduchi au scăpat de aceștia cu ajutorul gazului, o metodă tradițională, în timp ce doar 26,1% au ales sa utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumpărat din farmacii. Dintre respondenții participanți la Omnibus, 55,7% știu că păduchii se transmit prin contactul direct dintre capetele a două persoane, în timp ce 27,4% au declarat că nu știu cum se transmit aceștia. Mulți dintre adulții care povestesc că s-au confruntat cu problema păduchilor de cap în copilăria lor, spun că au fost traumatizați de faptul că au fost dați cu gaz și tunși la 0 .(Studiul a fost realizat de compania de cercetare de piață IMAS Marketing & Polls la inițiativa Omega Pharma, deținătoarea brandului Nr 1 în Europa pentru eliminarea păduchilor de cap, Paranix1010 persoane au participat la acest studiu, în perioada august 2014, iar statisticile sunt cele prezentate mai jos)



Am întâlnit părinți care refuzau să recunoască faptul că odraslele lor sunt afectate de această problemă, deși constatarea era făcută fie la controlul de rutină de la școală și grădiniță, fie la frizerie. Majoritatea consideră aceasta o problemă rușinoasă sau uneori nu o iau prea în serios. De aceea, riscul de infestare a întregului colectiv crește alarmant, nu numai în mediul rural. Iată locuri și situații de unde poți contacta aceste insecte:





În concluzie, păduchii de cap preferă părul murdar, indiferent de lungimea sau culoarea lui. Cele șase picioare ale lor se termină cu ghiare ce se fixează foarte bine de păr, de aceea este dificilă eliminarea lor. Ei se pot înmulți foarte repede, deoarece femela depunde circa 10 ouă pe zi. Ei sunt translucizi și greu de localizat, până se hrănesc din scalp și capătă un aspect maro-roșu. Ei pot fi contactați chiar și la piscină sau la plajă, deoarece apa nu îi elimină. Păduchii sunt o problemă comună, în special în rândul copiilor din școala primară. Cel mai bun mod de a evita o infestare cu păduchi de cap în familia ta, este să știi cu ce ai de-a face și să știi ce tratament să aplici pentru a scăpa de ei în mod eficient. Paranix este soluția salvatoare!!
Șamponul și Sprayul Paranix nu conțin insecticide, prin urmare păduchii de cap nu pot dezvolta rezistență la tratament, ei dispar în doar 10-15 minute.



Iată  de urmat într-un astfel de tratament:

  • 1.Verificați prezența păduchilor pe părul USCAT, șuviță cu șuviță, folosind pieptenele special anti-păduchi Paranix.
  • 2. Aplicați SUFICIENT spray Paranix peste tot părul USCAT. Așteptați 15 minute.
  • 3. Spălați părul aplicând o cantitate suficientă de șampon obișnuit direct pe păr, fără să-l udați în prealabil. Șamponați-l bine, apoi clătiți cu apă (evitați să folosiți apă rece). Repetați procedura de spălare.
  • 4. Înainte să uscaţi părul, pieptănați-l bine cu pieptenele anti-păduchi Paranix pentru a îndepărta păduchii și ouăle acestora.
  • 5. Verificaţi părul din nou după 7 zile. Repetați tratamentul cu Paranix dacă este necesar.
O campanie: BlogalInitiative
Dacă știi persoane care se confruntă cu o astfel de problemă sau ai avut chiar tu cazuri în familie, nu uita de Paranix- nr. 1 în Europa. 


Share Button

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS