De ce să fim ca unii și nu ca ceilalți?

duminică, 31 august 2014

Pentru că e vital să ne menținem solidă calitatea cu care am fost înzestrați: unicitatea. Atâta timp cât “efectul de turmă” își pune amprenta mai puțin pe noi, cu atât poți ajunge sa fii mai original, personal și tot ceea ce construiești pe viitor să-ți rămână impregnat în inimă. Desigur, în fond pornim de la același chip de lut/aceeași maimuță, depinde de viziuni…dar e necesar să aflăm ce ne face să fim unici.

Pentru că persoana ta e valoroasă și merită să o prețuiești. Luând mereu exemplu atitudinea și preamărind personalitatea altora riscăm să o facem pierdută pe a noastră, să devenim “replică ieftină”, nicidecum “copia fidelă”. Dacă ai anumite principii pe care le respecți transpune-le prin propriul caracter, fără să-ți nimicești vreodată opiniile personale, în favoarea părerilor de vis-à-vis.

Pentru că merită să fii un ciudat (în opinia gloatei banalului), care să schimbe sau să încerce să facă altceva în colțul său de lume și care nu răspunde cu replici agresive și împrumutate de la anturaj, celor ce nu le admit ideile.

Pentru că e antrenant să privești viața dintr-o perspectivă unică, energică, flexibilă, optimistă…văzându-ți roadele muncii și bucurându-te diferit de acestea.

Pentru ca fiecare are un loc al lui și vine un moment când doar tu ești judecat, pus la zid, nemaicontând dacă totul a pornit de la ceilalți.

Pentru că e prostesc să dai vina ulterior pe alte persoane pentru erorile/nepotrivirile pe care le-ai întâmpinat tu.

Pentru că poți descoperi în tine infinituri nebănuite și calități ce merită scoase la iveală și fructificate.

Pentru ca trebuie să scapi de frica de eșec, deoarece ai început să faci treaba în felul tău și ți-e teamă să nu fi greșit (clasicul “Mai bine ascultam de….” ). Tu ai greșit, clar tu știi ce poți perfecționa, ce contează cu adevărat și ce nu.


Fii original sau pierde-te în mulțime!!! Tu ce alegi?

2 comentarii:

  1. Originalitatea e mult mai valoroasa decat orice.Cred ca a fii tu insuti e esential in viata!Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uneori este aproape imposibil sa ramai unic. De fapt, cred ca nici unul dintre noi nu poate, pentru ca imprumutam inconstient cate ceva de la altii, pentru ca uneori ideile sau placerile noastre sunt identice cu ale altora... Dar cu cat pastram mai mult din noi, cu atat ne vom simti mai bine.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS