De-ale antreprenoriatului

miercuri, 20 august 2014

Cu siguranță ne lovim în viața de zi cu zi de marea problemă a banilor. Ne-am dori să fim independenți financiar și bineînțeles să lucrăm cu dăruire într-un domeniu care ne place. Sunt din ce în ce mai puțini cei care își încearcă norocul dezvoltându-și propria afacere, în timp ce majoritatea se sperie de riscurile și de costurile pe care le presupune o asemenea activitate. Tinerii din ziua de azi se poticnesc adesea în diverse bariere ale societății, uneori renunțând la visul măreț de a avea propria companie, pe care să o dezvolte   într-un domeniu potrivit lor. Dar afacerile mărețe au fost presărate cu greșeli imense, chiar după ce au cunoscut la început succesul ( de exemplu Bill Gates, co-fondatorul Microsoft Corporation nu s-a gândit la oportunitatea de a-și dezvolta un motor de căutare, introducând doar MSN Search, care funcționează destul de greu și pe care a întârziat să-l dezvolte în cadrul companiei,  dar  ideea a fost  valorificată ulterior de Larry Page și Sergey Brin, care au fondat Google, un motor de cautare rapid, ideal pentru obținerea rezultatelor relevante căutării). În concluzie, la început de drumul, ori chiar în plină ascensiune orice afacere se poate risipi,așadar este de înțeles teama multor persoane de a se încumeta la un asemenea drum plin de responsabilități, dar cu siguranță veți avea regretul ca nu ați încercat măcar să puneți temelie la ceva.

Dacă ai o idee de afacere,oricare ar fi aceea și care te reprezintă, atunci sigur locul tău este la școala de antreprenoriat Start Me Up, ce se va desfășura la Pensiunea Speranța din Predeal în perioada 14-20 Septembrie.  Acolo îți vei descoperi potențialul în afaceri, vei dezvolta concepte viabile de business, lucrând alături de oameni bine pregătiți. 
Aflându-se deja la cea de-a treia ediție, școala de antreprenoriat îți ofera ocazia de a te întalni cu trainer-ul internațional Daniel Ramamoorthy-antreprenor serial și fondator Treehouse, dar și numeroși români de succes, care-ți vor demonstra că și în țara noastră îți poți dezvolta o afacere, precum: Marius Ghenea- antreprenor serial și investitor de tip angel; Bogdan Iordache- Co-Fondator și CEO How to Web; Cristian China Birta- blogger și antreprenor online și cu mulți alți invitați de seamă.
Statisticile celorlalte două ediții sunt încurajatoare, 49 de tineri din peste 460 de aplicații participând la primele două ediții și generând 11 noi idei de afaceri cu potențial, pe care le-au dezvoltat ulterior cu invitații speciali din cadrul evenimentului, iar echipa câștigătoare de anul trecut a obținut o investiție pentru a finanța o spălătorie automată pentru studenții din două cămine. Iată că se poate! 
În opinia mea, afacerile pot începe și cu un buget mic, căci calitatea serviciilor oferite vor face diferența și îți vor garanta clienți fideli, care te vor ajuta să ridici compania, să angajezi personal și să dezvolți concepte noi. Banii din fondurile europene n-ar trebui nici ei neglijați, atât timp cât proiectul scris de tine se bazează pe lucruri concrete, vei avea tot succesul în obținerea lor. Nu contează dacă se fac greșeli, din ele învățăm cu toții și nu spune nimeni că alți antreprenori nu comit și ei greșeli. Perfecțiunea se dobândește prin multă muncă, dar “dulci vor fi roadele ei”.

Înscrie-te acum!!!!


Mult succes, drag cititor și sper ca ideea ta să fie una temeinică, cât mai originală,care să ofere locuri de muncă oamenilor și satisfacție ție.

Un comentariu:

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS