Papa bun

miercuri, 26 noiembrie 2014

Gastronomia este o artă ce poate fi tradusă și oamenilor de rând cu ajutorul mâinilor dibace ale bucătarilor. Mâncarea începe să devină din ce în ce mai sofisticată, căci însăși omenirea a devenit mai pretențioasă și selectivă. 
Cu siguranță atunci când vrem să-i impresionăm pe cei dragi, fie cu o cină-surpriză sau cu o masă aniversară, răsfoim minuțios cărțile de bucate, ori site-urile cu rețete deosebite pentru a alcătui un meniu cu bun gust, interesant și atractiv. Oricât de stângaci te consideri în ale bucătăritului, află că nimeni nu s-a născut învățat și că dacă te concentrezi și respecți cu atenție detaliile preparării, totul o să iasă perfect.
Îmi amintesc zâmbind primele mele încercări de a găti, cum mă chinuiam să nu transform preparatele în adevărate catastrofe mondiale. 
Te provoc astăzi să mă ajuți la realizarea unui TOP 5 rețete culese de pe tărâmuri încărcate de o vastă cultură și de arome ce-ți vor răsfăța papilele gustative. Țin mult să specificați printr-un comentariu ordinea preferințelor voastre, dintre rețetele prezentate și plăcute mie, precum și cu ce ocazie le-ați gătit. Dacă aveți și alte propuneri le aștept cu drag!

Rețetele care intră în ringul pentru apariția în top 5 sunt:

  • Vitello tonnatoVițelul cu sos de ton este un aperitiv italian, ideal pentru zilele călduroase de vară. Felii reci de vițel fiert în supă sunt servite alături de un sos fin și aromat.









sursa: http://www.e-retete.ro/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS