Bucovină, plai cu flori...

miercuri, 15 iulie 2015

A fost odată ca niciodată...

Un Dumnezeu care a picurat din mâna-i generoasă un frumos ținut, unde cântecul doinelor, costumul tradițional și dragostea de patrie se împletesc și astăzi cu iubire: România. De-a lungul timpului, terenurile i-au fost cotropite și bravii străjeri nu s-au dat în lături de a le recupera. În vreme ce ungurii se zbătea de a ne lua comoara Transilvaniei, iar turcii cucereau Dobrogea cea cu ieșire la mare, rușii au rupt din sânul țării Basarabia. Iată de ce România este un pământ valoros, râvnit de mulți: datorită munților falnici și depresiunilor impresionante, dar și a pământului numai bun pentru agricultură, precum și ieșirea generoasă la Marea Neagră. În ziua de astăzi, Basarabia nu mai aparține României, însă ne putem bucura de faptul că celelalte teritorii au reușit să se păstreze unite într-o patrie mamă: Moldova, Muntenia, Bucovina, Transilvania, Banat, Oltenia, Dobrogea, Crișana, Maramureș
Pe Bucovina, Domnul a binecuvântat-o cu mănăstiri, ctitorite de foști domnitori sau boieri moldoveni, fiecare având o culoare specifică. Și încodeiatul ouălor se ridică la rang de artă în acest ținut de legendă, astfel în Săptămâna Mare, de marți până vineri, se încodeiază ouă de către familii întregi ce au deprins taina acestui meșteșug, pe care cu răbdare și blândețe îl duc mai departe. 
Bucovina „Țara fagilor” cuprinde atât orașe românești, precum Suceava, Rădăuți, Vatra Dornei, cât și orașe ce aparțin Ucrainei: Sadagura, Cernăuți, Cozmeni. Această zonă atrage prin mănăstirile și bisericile aflate în patrimoniul UNESCO, câteva dintre ele fiind: Mănăstirea Voroneț, ctitorită de Ștefan cel Mare, Mănăstirea Humor, Biserica Arbore din satul Solca. Acestea sunt adevărate nestemate ale plaiurilor moldovenești, ce atrag anual milioane de turiști în țara noastră. 
Biserica Arbore
Mănăstirea Humor
Mănăstirea Voroneț


Nu trebuie uitate nici Mănăstirile Putna sau Sucevița ori Biserica Romano-Catolică din Cacica.


Mănăstirea Sucevița
Biserica Romano- Catolică

Mănăstirea Putna
Natura și-a făcut culcuș în Bucovina, așternând Salina de la Cacica, Pietrele Doamnei și Defileul Bistriței. 
Salina de la Cacica
Pietrele Doamnei, Rarău
Natura în toată splendoarea ei defilează în numeroasele parcuri și rezervații naturale, ce îți vor încânta simțurile: Cheile Moara Dracului, Rezervația Piatra Pinului, Zona Carstică a Rarăului, dar și Parcul Dendrologic Gura Humorului.

Bucovina lansează o invitație și iubitorilor de sport, vânătoare sau pescuit. Fie că dorești să explorezi munții, să înoți sau să te plimbi cu bicicleta, ai descoperit tărâmul perfect. Pe lângă toate astea, ai ocazia să înveți tainele încondeierii ouălor, meșteșugul olăritului sau arta cusăturilor și a țesăturilor.

„Feciorii” Bucovinei organizează anual târguri și manifestări prin care invită toți românii să li se alăture și să nu-și uite originile: Hora Bucovinei, Festivalul de Artă Medievală, Târgul de Paște, Suitul Oilor la munte, Festivalul Internațional de Folclor, unde îți poți delecta simțurile cu mâncăruri alese și specifice zonei, precum; pârjoale, hribi, plăcinte, găluște bucovinene sau ciorbă rădăuțeană.


Peisajele Bucovinei descriu o Românie pură, ascunsă de evoluția tehnologică, cu oameni simpli și cu suflet mare, cu inima caldă și tradiții păstrate în casele și în purtarea lor. Cu adevărat aici este eliberarea ta de rutină, locul unde-ți vei găsi liniștea interioară, refugiul, alături de „voinicii” zilelor tale (familia). 

Pătrunde alături de eroii tăi (mama, tata, frații) în aventura redescoperirii originilor străbune, asemeni unor cavaleri viteji, într-un ținut de basm, binecuvântat cu credință, păduri nesfârșite și inimi răsfirate printre munți. Un astfel de loc răsfirat în natură este și Best Western Bucovina, situat la răspântia drumurilor din inima Bucovinei, pregătit să-ți ofere cele mai bune condiții de cazare, la standarde internaționale. 

Tabăra familiei tale va fi una de 4 stele, într-un loc recunoscut de multă vreme ca fiind unul de prestigiu, situat în apropierea mănăstirilor deja amintite mai sus, încurajând evadarea turiștilor din cotidian, prin camerele amenajate în stil gotic și rustic. Vei putea să te purifici spiritual descoperind centrele de credință ale acestui plai, tradițiile și meșteșugurile vechi de sute de ani ale zonei, dar te vei putea bucura și de activități care să te mențină în formă maximă, cum ar fi: plimbări cu telescaunul, piscină acoperită de dimensiuni olimpice, terenuri de fotbal, volei, handbal sau ștrand în aer liber. 



Leagănul culturii românești, al sensibilității și al sfintelor comori vă așteaptă să-l descoperiți în Bucovina: Mocanița din zona Moldovița, Casa memorială „Ciprian Porumbescu”, Cetatea de Scaun din Suceava, Codrii Seculari de la Slătioara. 


Așadar, Best Western Bucovina îmbină frumusețile conservate cu sfințenie prin credință și iubire ale acestui tărâm de legendă, ce-ți purifică sufletul cu tratamente ce te reîncarcă cu energie, oferite de VitalitySpa. Detox Spa, Hidro Aromaterapie, masaje sau saună uscată sunt câteva dintre procedurile cu care trupul tău va fi răsfățat la Best Western.

Cu alte cuvinte, în Bucovina te poți relaxa alături de familia ta, atât spiritual, datorită numeroaselor biserici și mănăstiri sacre, care datează de sute de ani, îți poți îmbogăți bagajul cultural românesc       (prin vizitarea caselor memoriale și a muzeelor zonei, olărit, taina încondeierii ouălor), îți poți menține starea de sănătate ( datorită bazinelor de înot, posibilitatea de a face echitație, drumeții montane), dar îți poți și detensiona trupul prin tratamentele spa de înaltă calitate.


  • Ai fost vreodată în Bucovina?
  • Care sunt atracțiile turistice care te încântă cel mai mult din zona Bucovinei?
Share Button

2 comentarii:

  1. Nu sunt eu o mare fană a turismului mănăstiresc, dar imaginile cu plaiurile Bucovinene sunt splendide, cred c-am să mă avânt și eu până într-acolo în viitorul apropiat.

    Alex`andra

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua doamnelor și domnilor, aveți nevoie urgentă de un împrumut personal sau de împrumuturi comerciale sau de un împrumut pentru a demara un proiect sau pentru a cumpăra o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut în alt scop? Dacă da, vă sfătuiesc să contactați Sunshine Financial Group prin {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} sau {WhatsApp: +447903159998}.

    Sunshine Financial Group este o firmă globală de servicii financiare angajată să vă ajute să vă îmbunătățiți succesul financiar pe termen lung. Programele noastre personalizate sunt concepute pentru a ajuta la creșterea, protejarea și conservarea averii prin furnizarea de servicii și expertiză personalizată.

    Motivul pentru care trebuie să contactați Sunshine Financial Group;
    - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde la propriul confort
    - Puteți împrumuta de la 1.000 de euro la 20 de milioane de euro
    - Primește-ți împrumutul în 24 de ore
    - Fără taxe ascunse.
    - Rata dobânzii anuale de 3%
    - Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani.
    -Tranzacția dvs. de împrumut este 100% sigură la noi.

    Dacă ați fost atât de dificil să obțineți împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, nu vă faceți griji, deoarece această companie a ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu Sunshine Financial Group, faceți o cerere cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. de finanțare. Vei fi îngrijit de-a lungul întregului proces.

    Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, vă rugăm să scrieți la e-mail sau la numărul de mai jos pentru mai multe informații despre împrumut.
    Contact prin e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    Contact WhatsApp: +447903159998

    Un împrumut potrivit pentru toată lumea

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS