Nu aruncați copiii în pătuț

miercuri, 17 decembrie 2014

Întotdeauna am în suflet bucurie când privesc copilașii jucându-se. Le invidiez inocența și zâmbetul pur. Le ador modul de a trata lumea, cu îmbrățișări calde, timiditatea cu care se ascund după colț la primul contact cu o persoană necunoscută. Simt o ură ciudată atunci când văd părinți iresponsabili sau care se detașează cu totul de copiii lor. Care uită să se joace, se ancorează în probleme și nu le acordă destul timp, care caută scuze. 
Ai mei părinți n-au căutat niciodată scuze. Mama nu m-a ”aruncat” în brațele bunicilor cu lunile, nu a plecat în căutarea traiului luxos și prefera să mă poarte cu ea oriunde putea. Pe-atunci nu muncea, iar pozele vechi dovedesc că ce-mi povestea nu sunt doar ”povești cu părinți ideali”. Copilăria mea a fost cum trebuie: caldă, cu jocuri, în natură. Mi-aș dori ca toți picii să o aibă....poate mai bună ca a mea. Ei merită. Ei nu sunt vinovați de greșeli sociale și lipsă de timp sau bani. Ei nu se nasc să fie povară. 
Am fost și eu pacoste și încă mai sunt...dar chiar și adulții pot deveni o pacoste. Părinții nu dețin puterea și adevărul absolut asupra copilului, asta mi se pare o gândire bolnavă. Au rolul de a clădi gingaș alături de ei un caracter. 
Am citit zilele trecute întâmplător despre conceptul de babywearing (ce să-i faci, ne-am English-zat cu totul) și am descoperit numeroasele avantaje pe care le prezintă contactul apropiat cu odrasla ta. Eu nu pot să-mi dau cu părerea decât din perspectiva mea , de ”copil crescut și mare” și din articole. Nu pot simți ca o mamă, pentru că nu sunt una. Dar pot privi în ochii sutelor de copii neglijați tristețea. Ei merită să exploreze lumea la pieptul mamei, sub umbra protectoare a tatălui, ochii lor să întâlnească cât mai multe priviri și peisaje, să simtă mângâierea cerului prin razele de soare. 

Așadar, dragi părinți, nu aruncați copii în pătuț, atunci când vreți să faceți o plimbare, ori aveți de cumpărat ceva. Merită și ei să cunoască lumea, să se imunizeze la ea. 

Dr. William Sears spunea că acești bebeluși, purtați în sling: plâng mai puțin, învață mai mult, devin ”umanizați” mai devreme, sunt mai bine organizați pe viitor, mai inteligenți.( sursa: http://kiddyshopblog.blogspot.ro/2011/09/dr-sears-beneficiile-babywearing-ului.html ).


Asta susțin și cei de la 
www.scutecila.ro . 



Dacă ai și tu blog, poți susține acest concept aici: http://scutecila-ro.blogspot.ro/2014/11/concurs-sustine-babywearing-ul-in.html




2 comentarii:

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS