Top 5 buchete de mireasă speciale

joi, 17 septembrie 2015

                    A fost odată ca niciodată o fată ce se pregătea să-și ia viața în mâini, să se detașeze de sânul familiei și să-și întemeieze chiar ea una. Nici nu știți de câte sacrificii sunt în stare femeile pentru asta: trebuie să se mute de acasă la soț sau iubit, să-și schimbe numele la căsătorie, să construiască alături de bărbatul care i-a furat inima un cămin, să rămână însărcinată și să suporte durerile facerii, ca mai apoi corpul să i se modifice, să devină grasă, să aibă mereu grijă ca bebelușul să nu plângă, dar în același timp să se ocupe și de mâncare, curățenie sau job. Toate aceste lucruri este dispusă să le facă plină de curaj, chiar dacă în joc sunt sănătatea și frumusețea ei, anii ei de viață. Ea se dedică cu totul familiei, le poartă de grijă, le oferă protecție, le stă la căpătâi și face sacrificii. Este mândră să facă asta și un simplu sărut, îmbrățișare sau „mulțumesc” o pot face să o ia de la capăt și o pot convinge că este apreciată pentru tot ceea ce face.

O simplă floare, un simplu parfum al miresmei ei lăsate misterios în prag, o pot surprinde și face fericită. Pentru că povestea ei începe tot presărată de flori, la brațul bărbatului considerat potrivit, în drum spre altar, călăuziți de nași. Lumânările de cununie sunt dovada vie a acestui legământ, prin flacăra lor care îndrumă pașii proaspetei familii. Tot lumina a făcut ca două destine, total diferite, din familii care poate n-au trecut vreodată pe stradă una pe lângă alta să se nască doi muguri de viață, care mai apoi să se contopească.
Spuneam că drumul miresei este presărat cu flori, buchetul ce-l ține în mână de la gătit până la altar și stare civilă împreunând dragostea, grija, delicatețea, sinceritatea. Florile sunt naturale, semnificând un nou început, emană un parfum de sărbătoare. Iată câteva buchete de cununie deosebite pe care să le iei în considerare când se va apropia ziua mult visată și care mie mi-au intrat la suflet.
1. Triumfător în clasamentul buchetelor de cununie se poziționează cel care după părerea mea, a reflectat cel mai intens în ochii mei sentimentul de dragoste. El conține trandafiri, orhidee și hypericum și se dovedește a fi o împletitură a inocenței, blândeței cu dragostea curată venită din adâncul inimii. Orhideea accentuează iubirea profundă, feminitatea și afecțiunea. Cred că este un buchet care le are pe toate, atât din punct de vedere al simbolisticii florilor și culorilor, cât și din punct de vedere al aspectului delicat. 

2. Păstrăm sfera gingășiei și descoperim frumos expuse de florari frezii, trandafiri, trahelium și lisianthus. Freziile- simbol al nevinovăției, esența inocenței însoțesc trandafirii pe drumul parfumat pe care mireasa alege să pășească. 

3. Un cumul de nuanțe ce semnifică numeroase trăiri care te încearcă pe parcursul vieții este redat de hortensie, frezii, tros, craspedia și hypericum. Domină înțelegerea în acest buchet de cununie, galbenul- simbol al tinereții și al nemuririi divine este expus alături de roșu, care stârnește puternice emoții, este culoarea pasiunii și albul- ce reflectă lumina, respectul, inocența și blândețea. 

4. Un buchet inedit, ce spune povestea anotimpurilor, reflectând fidelitatea, durabilitatea relației și închegarea acesteia trebuie musai să conțină garoafe, craspedia, veronica, brunia și eringium. Conform unei legende, garoafa era oferită pentru a răsplăti faptele deosebite, fiind o floare durabilă, încântătoare. Este ideal pentru nunțile tomnatice, iar violetul este culoarea liniștitoare, a cumpătării și a măsurării în decizii.

5. Simplu, denotă eleganță și rafinament. Predomină albul, simbol al purității și al păcii. Regăsim fire de gypsophila (floarea miresii) pierdute printre trandafiri albi și roz (semnificând dragostea curată, sinceră). 
În concluzie, în alegerea buchetului tău trebuie să ții cont atât de armonia naturii, cromatică, sentimente dominante, dar și de nunta ta în ansamblu. Îți doresc mult noroc în a ști cum să împreunezi verdele tulpinilor- simbol al destinului și speranței cu gingășia și valoarea spirituală a acestui eveniment de neuitat, unic.  Verdele destinde atât fizicul, cât și pshicul, roșul este considerat un stimulent universal, albul sugerează calmitatea, vindecarea și purificarea, iar galbenul dă senzația de căldură și de intimitate, dar este și culoarea geloziei. Violetul accentuează melancolia, iar rozul iubirea de aproape, afecțiunea. 
Aceste buchete pot fi găsite aici:
  • Tu ce combinații de flori/ culori ai făcut/ vei face pentru buchetul de mireasă?
  • Cum ți se pare clasamentul întocmit de mine?
  • Ce alte semnificații ale culorilor și florilor expuse aici mai cunoști?


Share Button

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS