Sfaturi pentru deținătorii de autoturisme, pe perioada de toamnă

duminică, 12 octombrie 2014


Toamna nu înseamnă doar struguri, must, recolte de fructe și frunze ce își schimbă culoarea (și nici doar începerea școlii). Ci acest anotimp aduce o serie de schimbări, pentru participanții la trafic - de la o altfel de lumină pe drum, la brumă sau chiar polei. E important așadar să fii pregătit pentru acest sezon - planifică de pe acum lucrurile ce altfel te-ar lua prin surprindere! Gasește în Iași acele accesorii auto de care ai nevoie, pentru tine, familia sau afacerea ta!


O cauză majoră a accidentelor auto e lipsa unei vederi clare a drumului și a traficului, în special în condiții meteo dificile. Pentru a îmbunătăți acest aspect trebuie să te asiguri că parbrizul este curat (atât în interior, cât și în exterior). În timp, chiar și nefumătorii pot să observe cum acesta devine mai neclar. Zgârieturile, micile defecțiuni, ciobiturile de la exterior pot să intensifice reflexiile nedorite ale soarelui.  
Ștergătoarele de parbriz - lamele acestora pot să țină aproximativ doi ani. E nevoie apoi de înlocuirea lor, pentru un parbriz eficient curățat, ce să elimine reflexiile. Le găsim în orice secțiune de accesorii auto.
Lichidul de parbriz - e bine să alegi ceva de calitate, special creat pentru această utilizare. Cel cu aditivi va reduce și șansele de îngheț. Nu folosi antigel simplu, ci verifică informațiile în mod corect.
Bateria auto - aceasta e o principală cauză pentru care mașinile rămân în pană, de-a lungul anului; lucrul acesta se petrece însă în special iarna, când sarcinile electrice sunt mari. Dacă acum, la început de toamnă, apar indicii cum că aceasta nu mai face față solicitărilor, e foarte posibil ca la iarnă să cedeze complet (în special dacă are mai mult de 3-4 ani). Alege mai bine să înlocuiești acum acumulatorul auto.
Verifică luminile și becurile (cel puțin o dată pe săptămână). Nu uita stopurile sau luminile de la numărul de înmatriculare. Poartă în mașină câteva astfel de becuri de rezervă.
Antigelul - acest material intră în segmentul de accesorii auto ce pot fi folosite de-a lungul anului; el conține aditivi ce previn coroziunea și îmbunătățesc și răcirea pe timpul verii.
Orice alt lucru despre care sunteți nesiguri trebuie analizat și remediat din timp. În gama de accesorii auto, în Iași, aici, găsiți toate produsele necesare acestor operațiuni de mentenanță.

Selgros Iași
Produse alimentare și nealimentare
Șoseaua Nicolina nr. 57A Iași,700711, RO
Tel: 0232 306 000
Fax 0232 306 199  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS