8 motive pentru care să alegi Algarve în următoarea ta aventură turistică

duminică, 3 aprilie 2016

Povestea spune că...la circa 4000 de km de România, binecuvântată cu nisipuri scăldate în ape limpezi de un albastru azuriu, atent mângâiate de razele soarelui, răsare spendida regiune sudică din Portugalia: Algarve. Aici a luat ființă acum mult timp și municipiul Faro, un oraș-port contopit cu Oceanul Atlantic, capitala celei de-a șaptea regiuni administrative din țară, cel mai sudic punct al acesteia, un loc presărat cu istorie, vreme blândă și restaurante superbe. Iată câteva motive pentru care să alegi această regiune în viitoarea ta expediție:

1. Orașul Faro- Nu se știe dacă veți mai ajunge prea curând prin această regiune, așa că nu trebuie să ratați capitala cochetă, cu parcuri și piețe deosebite, cu un iz de antichitate imprimat de drumurile pietonale și cafenelele în aer liber. Cidade Velha- partea veche a orașului-port adăpostește central Catedrala din Faro, cu elemente arhitecturale ale secolului XIII-XIV. Ieșind din această porțiune, aveți posibilitatea de a închiria bărci pentru diferite excursii din Porta Nova. 


2. Peste 9 plajele stâncoase, restrânse, ce creează un cadru intim și te lasă să te bucuri de soare la superlativ: Praia do Camilo, Praia Dona Ana, Praia de Quarteira, Praia da Falesia, Praia da Marinha, Para de Odeceixe, Praia de Tavira, Praia do Carvoeiro și Praia Dos Olhos d Agua. Dintre acestea, preferata mea este cea din fostul sătuc pescăresc Carveiro, deoarece îmbină malurile stâncoase pe care sunt clădite locuințe și terase, cu nisipul auriu al unei plaje discrete, inclusă pe lista celor cu Blue Flag din Portugalia.

3. Parcurile de distracție din zonă relaxează pe timpul zilei atât adulții, cât și copii. Din iunie până în septembrie te poți bucura de unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Portugalia, Aqualand, ce te va cuceri cu Kamikaze, Crazy Race, Banzai sau Mini Park. Alături de cei dragi vei avea parte de o aventură printre tobogane, saltele gonflabile, piscine cu valuri sau fântâni. 
Dacă ajungeți în această regiune, nu trebuie să ratați Zoomarine, situat în Guia, la câțiva km de Albufeira, unde spectacolele cu delfini, foci, lei de mare și păsări tropicale sunt la ordinea zilei.4. Sporturi în aer liber, ce-ți asigură porția de sănătate: Algarve deține circa 40 de terenuri de golf, pe grade diferite de dificultate, bine întreținute, cotate deseori ca fiind cele mai bune din lume. Soarele și zumzetul valurilor îți vor fi spectatori la meciurile de golf. 
Caracteristic acestei zone turistice mai sunt și sporturile nautice. Curenții atlantici, climatul cald, golfurile protejate de vânt, dar și cumulul de plaje au făcut din surfing un mod constant „de viață” al turiștilor din Algarve. Chiar dacă nu ești experimentat în acest sport care te face să simți cu adevărat vibrația valurilor, în Coasta de Vest poți lua cursuri de la cei mai buni surferi- în regiune fiind chiar și o Școală de Surf, cu instructori certificați. Un alt sport „exotic” pe care ai ocazia să-l încerci este kiteboarding-ul. Un zmeu gonflabil și puțin vânt te pot propulsa deasupra apei, făcându-te să-ți iei doza de adrenalină dublă, căci combină surf-ul cu snowboard-ul. 

5. Viață de noapte: Pentru iubitorii nopților albe, Albufeira are un întreg bulevard- The Strip plin cu baruri și cluburi, pe o distanță de 3 km. Turiștii europeni apreciază aceste localuri, pe care le populează în vacanțele lor, dansând alături de localnici. Cel mai cunoscut club este situat însă înafara orașului- Kadoc și deține circa 5 ringuri de dans, o terasă ce imită o grădină tropicală și muzică de la cei mai buni DJ din Europa. Un alt club popular se află în interiorul complexului turistic Vilamoura- Blackjack Disco Club. 
Pentru persoanele mai liniștite, iahturile scumpe ce alunecă pe apa limpede sau magazinele de suveniruri, ori cafenelele din stațiune, amestecate cu o „repriză” de bowling, karting și echitație sunt soluția perfectă. 

6. Evenimentele locale- Diferitele campionate de Powerboat, raliurile de mașini, evenimentele motorcross, de navigație sau golf te vor ține cu sufletul la gură pe tot parcursul sejurului. Diferitele festivaluri, precum Festival da Ceveja- închinat berii, Festivalul Sardinelor din Portimao, Festivalurile Medievale din Silves, Lagos di Catro Marim sau cel al Fructelor de Mare din Olhao, contopite cu sunetul concertelor în  aer liber, petreceri pe plaje sau seri de jazz îți vor lăsa amintiri plăcute despre regiunea Algarve.7. Deliciile culinare: Experiențele culinare cu adevărat unice se trăiesc la Vila Joya, restaurant de tip gourmet, printre puținele clasate cu 2 stele Michelin din Portugalia, din incinta hotelului Vila Joya Boutique Hotel. Preparatele de o calitate superioară, cu ingrediente proaspete din resurse locale îți vor delecta papilele gustative.

Alte localuri la fel de renumite sunt și: Dom Carlos Restaurante, Luar da Foia, Restaurante Boia Bar, Tico Tico Snack Bar, A Cabana Restaurante sau Cockerel Country Kitchen.

8. Pachetele turistice atractive și spațiile de cazare cu standarde ridicate: Spațiile de cazare din Algarve îndeplinesc dorințele fiecăruia- fie că ai nevoie de un loc intim în care să petreci luna de miere sau să celebrezi relația de cuplu cu partenerul de viață, vrei să te relaxezi într-un concediu alături de familie sau gașca de prieteni, în această regiune găsești vile și hoteluri aspectuoase, de la 3 la 5 stele, ce oferă servicii ireproșabile. După buget și nevoie te poți caza la: Auramar 3*, Vilamoura Albufeira, Atismar 3*. Vila Dom Pedro Marina 4*, din stațiunea VilaMoura Albufeira este cu adevărat un loc unde te vei simți răsfățat, fiind amplasată între plajă și portul pentru iahturi, la 250 m de nisipul scăldat de soare și presărat cu șezlonguri și umbrele, rezervat special pentru turiștii cazați în acest spațiu. 
Cu siguranță după ce vei păși pe acest tărâm de poveste, vei putea să completezi lista de motive pentru care Algarve este un colț de rai mult dorit de turiști. Achiziționează-ți acum biletul de avion spre aventura vieții tale, pentru că nu ai nimic de pierdut! Agenția Aero Travel, una dintre cele mai de top din România, tour operatori pe cele mai iubite destinații ale românilor, Skiathos, Parga, Sivota, etc. îți readuce în vizor, cu cele mai bune oferte de cazare și zbor o destinație valoroasă a Europei .

Astfel, tu câștigi timp liber petrecut alături de familie, istoria în imagini și clădiri a orașului Faro- capitala regiunii sudice, experiența unor sporturi inedite și la modă printre localnici, bucuria de a asculta sunetul valurilor atlantice, atingând nisipul auriu, oportunitatea de a te relaxa la spa sau la petrecerile tematice, ori priveliștea inedită cu delfini de la ZooMarine. 

Share Button

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS