Amintiri de la bunici

luni, 13 octombrie 2014


link-ul pozei
Îmi amintesc mereu cu drag de copilăria în casa bunicilor, în care fiecare dimineață era presărată cu raze calde ce se întrezăreau timid prin fereastră, trezindu-ne mereu cu mângâierea lor. Aroma ceaiului de mentă ce era deja gata pe plita sobei, precum și cea a pâinii din cuptorul magic al bunicii ne înseninau diminețile. Pe atunci, în două-trei cămăruțe micuțe își făceau veacul niște pici plini de energie, care revitalizau casa bătrânească, anume: eu, sora și doi dintre verișorii mei. Bunica se oferea să ne primească în fiecare vacanță, iarna ori vara, și se chinuia să ne pregătească mereu cele mai delicioase mâncăruri. Nu știam ce înseamnă telefon sau calculator, ori să mânuim vreo tabletă, dar ne bucuram grozav stropindu-ne cu apă și ascunzându-ne prin copaci unii de alții vara, ori făcând omuleți de zăpadă sau artilerii de bulgări iarna. Eram departe de griji, școală, responsabilități ori probleme…ele erau misiunea parinților noștrii pe-atunci.
Cu siguranță, într-o lume în care tehnologia ne domină și suntem așa de însetați să o deținem cuptorul bunicii a rămas o veche amintire banală, pe lângă cuptoarele electrice sau de aragaz apărute pe piață.
Am găsit totuși soluția de a prepara pentru mine și cei dragi, un fel de “pâinea bunicii”, ajutându-mă de cuptorul de pâine Samus, la care pot selecta dimensiunile pâinii, ori greutatea ei sau o pot menține caldă cât timp doresc. Aparatul este ușor de curățat și prezintă garanție 24 de luni, având 12 programe digitale. Așadar pâinea poate fi preparată acum într-un maldăr de feluri, cu semințe ori fără, pe gustul tuturor.

Am să-i prepar și bunicii, cu tehnologia actuală o asemenea pâine, căci bătrânețile nu-i mai permit să gătească pentru noi.


Care este cea mai frumoasă amintire a ta din casa bunicilor?

O campanie: BlogAwards

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS